21 Απριλίου 2011

STOP στις διαφημιστικές πινακίδες!!!

Στην αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στα νέα διοικητικά του όρια προχώρησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Παρουσία του αντιδημάρχου Μικροέργων και Πρασίνου, με τοπική αρμοδιότητα στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, Αλέκου Σιμητόπουλου, τα συνεργεία του δήμου απομάκρυναν διαφημιστικά ταμπλό από το ύψος του τέρματος των λεωφορείων της Νεάπολης επί της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τη στροφή Φιλύρου. Σύμφωνα με τον κ.Σιμητόπουλο «αποξηλώθηκαν δύο μεγάλα ταμπλό (ρακέτες) και 25 μεγάλες σιδηροκατασκευές, και απομακρύνθηκαν όλες οι χάρτινες αφίσες, ενώ ανάλογες επιχειρήσεις “σκούπα” θα επαναληφθούν όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ακριβής καταμέτρηση των μικρότερων πινακίδων που βρίσκονται σε προκήπια, πεζοδρόμια κλπ. ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και, βάσει αναλυτικού και έγκυρου τοπογραφικού χάρτη, να προωθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ενημέρωσης αρχικά εμπόρων και καταστηματαρχών, και κατόπιν απομάκρυνσής των πινακίδων.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμος Συκεών ήταν από τους πρώτους, πολύ πριν την πρόσφατη σχετική απόφαση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που τόλμησε να ξηλώσει διαφημιστικά ταμπλό. «Αρχίσαμε τις κατεδαφίσεις το 2006 στη συμβολή της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου με τον περιφερειακό, αλλά και στο ύψος της οδού Ανθέων στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και ειδικά των οδηγών, καθώς και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Δεν ήταν εύκολη προσπάθεια γιατί δεχθήκαμε δριμεία επίθεση από ιδιωτικά συμφέροντα, ωστόσο καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στην αυθαιρεσία. Είτε μέσω της Δικαιοσύνης είτε με επιβολή προστίμων -που έφθασαν και τις 30.000 ευρώ!- υποχρεώσαμε τις διάφορες εταιρίες να αποσύρουν από τα διοικητικά μας όρια τα τεράστια και επικίνδυνα για την ασφάλεια των οδηγών ταμπλό. Κι όταν δεν το έκαναν εκείνες, φυσικά τα κατεδαφίσαμε με δικά μας συνεργεία. Την ίδια πολιτική ακολουθούμε και στο νέο δήμο Νεάπολης-Συκεών», επισημαίνει.