1 Μαΐου 2012


Μήνυμα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την Εργατική Πρωτομαγιά


H φετινή Πρωτομαγιά, προκύπτει λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μάη και σε ένα περιβάλλον κρίσης με δυσμενέστατες και καταστροφικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.

Η παγκόσμια κρίση, με αφετηρία το χρηματοπιστωτικό σύστημα, έπληξε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, τον κόσμο της εργασίας πλήττοντας χώρες σαν την πατρίδα μας, με υψηλά ελλείμματα και χρέος.

Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, φαλκιδεύονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις δεκαετιών. Το εργατικό κίνημα, σε διεθνές επίπεδο, δίνει μάχες «οπισθοφυλακής» για την διατήρηση του αυτονόητου. Οι εργάτες, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, συνδράμουν διαρκώς στη διάσωση της πατρίδας σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο.

Η Ελλάδα, είναι η χώρα που βρέθηκε στο μέτωπο αυτού του πολέμου, βιώνει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιπτώσεις. Οι προσπάθειες για τη διάσωση της χώρας είχαν ως αποτέλεσμά τους την εφαρμογή κοινωνικά άδικων μέτρων τα οποία είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, της φτώχιας, με πρώτο θύμα την νέα γενιά.

Ο στόχος σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία είναι να βγει η χώρα από την επιτήρηση. Πρέπει και μπορούμε να πάρουμε την Ελλάδα πίσω.

Η νέα πολιτική ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης του Μάη, μαζί με τις Δυνάμεις της Εργασίας, τη Νέα Γενιά της χώρας και τις Παραγωγικές Δυνάμεις πρέπει να καταστρώσουν ένα ρεαλιστικό Κοινωνικό Συμβόλαιο εξόδου από την Κρίση. Μπορούμε ως Λαός να συμφωνήσουμε σε νέο μοντέλο ανάπτυξης και σε δίκαιη κατανομή των βαρών.

Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής είναι το ζητούμενο. Την κρίση δεν πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τα συνήθη «υποζύγια» των λαϊκών στρωμάτων.

Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ζωντανό κομμάτι της Νέας Γενιάς.
Δεν θα επιτρέψουμε να είμαστε αυτή η Γενιά που θα ζήσει για να επωμιστεί τα βάρη των πολιτικών που άσκησαν οι προηγούμενες. Η αξία της δικαιοσύνης έχει διαγενεακή διάσταση και για αυτό θα δώσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα, ιδίως στην Ευρώπη, ότι απαιτείται άλλος δρόμος για την υπέρβαση της Κρίσης. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το μήνυμα θα βρει αποδέκτες τους ευρωπαϊκούς λαούς που δείχνουν να έχουν πάρει απόφαση την αλλαγή σελίδας της σκληρής νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί κάθε νέα και νέο να συμμετάσχει αύριο, σε όλη την Ελλάδα, στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Όλοι μαζί στην Πλατεία Κοτζιά αύριο 1.5.2012 στις 10.00 π.μ.

Είμαστε αυτοί που θα φέρουμε την Αλλαγή. Το αύριο μας ανήκει.